Odjeci izvrsnih praksi Odsjeka za kulturologiju u Novom listu

U Novom listu objavljen je članak o novim oblicima razvoja prakse u obrazovanju koje promiče Odsjek za kulturalne studije.

U članku doc.dr. Sarah Czerny i doktorand Renato Stanković predstavljaju nove programe koji se razvijaju u okrilju Odsjeka za kulturalne studije.

Praksa na Odsjeku za kulturalne studije

Naime, Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, u suradnji s Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020, od akademske godine 2017./2018. je pokrenuo dva kolegija stručne prakse ponuđena riječkom sveučilištu. Kolegiji pod nazivom „Stručna praksa u kulturi 1“ i „Stručna praksa u kulturi 2“ studentima nude jedinstvenu priliku praktičnog i stručnog rada s timom kulturnih djelatnika i menadžera u kulturi na razvijanju specifičnih vještina, povezanih s projektima EPK. Kolegiji predviđaju 86 sati praktičnog rada po semestru, kao i 4 sata seminarskih aktivnosti. Kao jedna u nizu inicijativa povezivanja Sveučilišta i dionika u kulturi poput riječkog EPK tima, studenti sa snažnom ambicijom za sudjelovanjem u oblikovanju kulturnih aktivnosti ohrabruju se za prijavu na spomenute izborne kolegije. Voditeljica je programa dr.sc. Sarah Czerny, doc.

Više o programu na ovoj poveznici.