Erasmus+? Piece of cake!

U ponedjeljak 9. prosinca 2019., na Filozofskom fakultetu u Rijeci, održana je prezentacija četiri članice udruge Erasmus Student Network Rijeka (Sanda Devčić, Luana Ivošević, Jana Milošević, Lina Mohorić) i dvoje Erasmus studenata iz Latvije (Janis Gangis, Ieva Murniece) o Erasmus+ programu, u suradnji s ECTS koordinatorom (Boris Ružić) te pročelnicom odsjeka Kulturalnih studija (Sarah Czerny).
Studente se kroz prezentaciju upoznalo s korisnim informacijama o studentskoj mobilnosti, kako se prijaviti na studijski boravak i praksu, gdje se mogu naći te koji su dokumenti potrebni za prijavu za natječaj.
Volonteri ESN-a Rijeka i Erasmus studenti podijelili su svoja iskustva s razmjena te kako je to biti na Erasmusu, snalaziti se u novoj i nepoznatoj okolini, stjecati nove vještine, usavršiti znanje engleskog i početi učiti neke druge jezike.
Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija s više od 15 000 članova (40 000 uključujući tzv. buddies) te 524 lokalnih sekcija raspoređenih u 41 državu, svakodnevno pomaže više od 350 000 studenata na razmjeni. Vodeći se principom students helping students, radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene. Riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine kada je broj dolaznih Erasmus studenata i volontera bio prilično malen, dok danas u Rijeku dolazi oko 300 Erasmusa na godinu, a sekcija broji više od 30 članova.