Norveški dani u Rijeci

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter u suradnji s Veleposlanstvom kraljevine Norveške i Gradom Rijeka sudjeluje u organizaciji “Norveških dana” u Rijeci koji su započeli 23.04.

i stoga Vas pozivamo na:

Hrvatsku premijeru norveške serije “SKAM” (Sramota) i raspravu o ljudskim pravima u srijedu 25. travnja 2018. u 18 sati u Gradskoj vijećnici.

Serija je snimana iz perspektive norveških srednjoškolaca, a treća se sezona usredotočuje na osobne nesigurnosti i ljubavne dvojbe Isaka, gej srednjoškolca.

Nakon projekcije uslijedit će panel rasprava o izazovima s kojima se suočavaju manjine u Hrvatskoj, a sudjelovat će Ana Brakus (novinarka Novosti), Iva Davorija (aktivistkinja PaRitera) i Nataša Vajagić (aktivistkinja iz Centra za građanske inicijative Poreč).

Živu knjižnicu u četvrtak 26. travnja 2018. u 17 sati u Narodnoj čitaonici Rijeka

Četvrtak 26.travnja od 17.00

Narodna čitaonica Rijekasati,

Svrha žive knjižnice je propitkivanje predrasuda i osiguravanje dijaloga o temama o kojima ljudi obično nerado pričaju. Knjige u knjižnici stvarne su osobe, spremne ispričati „čitatelju“ svoju životnu priču. Naše knjige govore o tome kako je biti beskućnica u Hrvatskoj, na koji način sustav i društvo tretira trans* osobe, s kojim preprekama se suočavaju osobe s invaliditetom, što znači biti feministkinja… Svi oni koji žele razbiti osobne predrasude, pozvani su u Živu knjižnicu kako bi pročitali žive knjige.