Vjeran Pavlaković: Šetnje krajobrazoima sjećanja

Objavljuje Odsjek za kulturalne studije, RijekaUtorak, 3. srpnja 2018.

Šetnje krajobrazima sjećanja (Walking through Memoryscapes) je program u sklopu projekta Krajobrazi sjećanja, sastavnog dijela programskog pravca Doba moći. Nakon višemjesečnih istraživanja i mapiranja, prof.dr.sc. Vjeran Pavlaković s Odsjeka za kulturalne studije u Rijeci održat će u 11:00 sati javno predavanje na engleskom jeziku naziva Collective Memory and Tourism in Rijeka and Kvarner, u kojem će predstaviti točke sjećanja u centru Rijeke te moguće potencijale za kulturu, obrazovanje, turizam i poduzetništvo.

U 12:00 sati ispred DeltaLaba (zgrada Ex-Ivex, Delta 5) organizirat će se 2 grupe, jedna s vodstvom na hrvatskom jeziku, druga s vodstvom na engleskom jeziku. Posjetitelji i posjetiteljice će tako imati priliku prošetati krajobrazima sjećanja u centru Rijeke, odnosno upoznati mnogostruke slojeve kolektivnog sjećanja s obzirom na povijesna razdoblja i teme – Rat i mir, Njena priča, Različitost, Underground i dr.

Sudjelovanje u šetnjama je besplatno. Očekivano trajanje šetnji je 1 sat i 30 minuta, a završna postaja je popularno okupljalište “Kont”. Zbog ograničenog broja voditelja i voditeljica, molimo sve zainteresirane za šetnju da na adresu krajobrazi.sjecanja@gmail.com pošalju ime, prezime i eventualne komentare i pitanja, najkasnije do petka, 6. srpnja do 17:00 sati.

https://www.facebook.com/events/406962453044737/