Tko smije vjerovati u Boga?

Razgovor o odnosu Crkve prema LGBT osobama i ženama održat će se  19. svibnja u 17:15 u Filodrammatici, u  sklopu drugog izdanja Festivala queer i feminističke kulture Smoqua,  prvog takvog festivala u regiji.

Razgovor će se održati nakon umjetničkog performansa rumunjske umjetnice Ruth Borgfjord, koja će sudjelovati u razgovoru zajedno sa Mihaelom Sečenom (Hrvatska) uz moderiranje Marjane Harcet (Slovenija).

Ruth Borgfjord je queer umjetnica koja svoj rad bazira na osobnoj kronologiji u kombinaciji s igrama mašte i istraživanjem, povezujući umjetnost i aktivizam.

Festival Smoqua organizira Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, u suradnji s udrugom PaRiter, inicijativom Građanke svom gradu i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, a predstavlja spoj umjetnosti i aktivizma. Kao i prethodne godine, posjetitelji/ice imaju prilike upoznati se s poviješću i značajem queera i feminizma, ovaj put pod krovnom temom Ponos i predrasude. Festival je platforma i mjesto umrežavanja za zajedničke umjetničko-aktivističke projekte te kreiranje i učvršćivanje suradnje među raznorodnom publikom. Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja uokviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cjelokupan program festivala možete pogledati ovdje.