Događanja

Graffiti Tour//Promocija Časopisa ČKZ - Antikvarijat Ex Libris: 25.04.2017.

Promocija 265. broja Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo održat će se u utorak, 25. travnja u 19h u antikvarijatu Ex Libris.

Broj časopisa je podijeljen na tri tematske cjeline, a promocija je koncipirana kao diskusija oko trećeg bloka časopisa koji tematizira različite aspekte graffita i street arta u Ljubljani, Rijeci i Istri – od subkulturnih, aktivističkih i političkih aspekata, preko onih povijesnih i kulturoloških, pa do pitanja digitalizacije i komodifikacije grafita i street arta.

O ovim, kao i o mnogim drugim pitanjima, razgovarat će glavni urednik ČKZ-a i profesor ljubljanskog FDV-a dr. Mitja Velikonja, član uredništva i graffiti-ekspert/antropolog Sandi Abram, etnologinja i kulturna antropologinja Helenda Konda te gostujući urednik ČKZ-a Eric Ušić. O časopisu će govoriti urednice ČKZ-a Nina Kozinc i Danijela Temše. Diskusiju će moderirati Luka Malvić.Prije promocije/diskusije, pozivamo Vas da se priključite 'Graffiti šetnji' užim centrom Rijeke, kako bi kroz neformalno druženje i šetnju zajedno razgledali, upoznali i raščlanili specifične primjere riječkih graffita i street arta. Šetnja je osmišljena kao uvod u tematiku graffita i street arta, te kao upoznavanje lokalne scene i šarenih zidova koje susrećemo na svakodnevnoj razini. Točka okupljanja je Studentski restoran Index, a vrijeme polaska je 16.30h. 'Graffiti tour' će trajati max. sat i pol. Za bilo kakva pitanja, javite se mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon šetnje i promocije, slijedi improvizirani 'after'.
Dobrodošli ste!

(Podršku u organizaciji daje Inicijativa kulturalnih studija - IKS)

Ukratko o ČKZ-u:
Časopis za kritiku znanosti je društveno-humanistički časopis kojega je, za vrijeme studentskih nemira u ranim sedamdesetima, osnovala skupina radikalnih studenata i mladih intelektualaca s ciljem da se otvori jedan teorijski forum na kojem bi mogla nastupati onakva znanost koja bi se oblikovala u tijeku refleksije najaktualnijih društvenih previranja. U 40 godina kontinuiranog objavljivanja, ČKZ je slovensko i međunarodno čitateljstvo uveo u mnoštvo različitih društvenih i humanističkih tema, a časopis je kroz godine postao neophodan dio slovenskog akademskog života. Njegujući radikalni i kritički pristup, časopis u tematskom smislu pokriva mnoga područja i polja istraživanja: političke znanosti, filozofiju, sociologiju, kulturalne i postkolonijalne studije, (nove) društvene pokrete i alternativne političke prakse, ekološke studije, feminizam, filmske i komunikacijske studije, itd.
Više o ČKZ-u: http://www.ckz.si/about-the-journal