Budi u (M)mreži

 

korisni linkoviInformiraj se, educiraj i kritički promišljaj.

http://kulturpunkt.hr/   - projekt udruge KURZIV, platforme za pitanja kulture, medija i društva. Intervenira u medijski prostor prateći  nezavisnu i suvremenu umjetničku i kulturnu produkciju, aktivističku praksu građanskih inicijativa, ali i šire polje kulture svakodnevnog života. Uspostavlja diskurz koji se temelji na istraživanjima, primjeni novih kritika i sadržaja s namjerom da se proizvedu promjene u širem kulturnom, društvenom, medijskom i političkom prostoru.

http://www.h-alter.org/  - elektroničke novine H-rvacke ALTER-native, nakladnik: Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zagreb

http://www.zamirzine.net/  - novine za civilno društvo i urbanu kulturu

http://www.civilnodrustvo.hr/  - mrežna stranica civilnog društva Hrvatske. Pregled događanja građanskih inicijativa iz Hrvatske i svijeta, informacije o važnim zakonskim regulativama i političkim procesima koji se dotiču temeljnih ljudskih prava. 

http://www.openculture.com/  - besplatne audio knjige, ebooks, besplatni online tečajevi, besplatni filmovi i još mnogo mnogo toga.Prvenstveno edukativnog ali i zabavnog karaktera, ova stranica pokriva različita područja djelovanja - od popularne kulture do znanstvenih paradigmi.