1456687 661887623831706 1461606543 n

BRAK ≠ OBITELJ
Ne čine li dvoje neoženjenih partnera i njihovo dijete obitelj?
Ne čine li dvoje bračnih partnera bez djeteta zajednicu zvanu brak?

CRKVENI BRAK ≠ ZAKONSKI BRAK
Nije li smisao zakona da se odnosi jednako na sve građane?
Nema li Crkva autonomiju u odlučivanja o dodjeli blagoslova i provedbi ceremonije braka pojedincima?

LJUDI = OSJEĆAJNA BIĆA
LJUBAV = NAJVRIJEDNIJI OSJEĆAJ

Pozivamo Vas da se priključite građanskoj akciji koja je nastala na inicijativu studenta kulturalnih studija budite “studenti – inspektori arhitektonskih barijera !

 

korisni linkoviInformiraj se, educiraj i kritički promišljaj.

http://kulturpunkt.hr/   - projekt udruge KURZIV, platforme za pitanja kulture, medija i društva. Intervenira u medijski prostor prateći  nezavisnu i suvremenu umjetničku i kulturnu produkciju, aktivističku praksu građanskih inicijativa, ali i šire polje kulture svakodnevnog života. Uspostavlja diskurz koji se temelji na istraživanjima, primjeni novih kritika i sadržaja s namjerom da se proizvedu promjene u širem kulturnom, društvenom, medijskom i političkom prostoru.

http://www.h-alter.org/  - elektroničke novine H-rvacke ALTER-native, nakladnik: Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zagreb

http://www.zamirzine.net/  - novine za civilno društvo i urbanu kulturu

http://www.civilnodrustvo.hr/  - mrežna stranica civilnog društva Hrvatske. Pregled događanja građanskih inicijativa iz Hrvatske i svijeta, informacije o važnim zakonskim regulativama i političkim procesima koji se dotiču temeljnih ljudskih prava. 

http://www.openculture.com/  - besplatne audio knjige, ebooks, besplatni online tečajevi, besplatni filmovi i još mnogo mnogo toga.Prvenstveno edukativnog ali i zabavnog karaktera, ova stranica pokriva različita područja djelovanja - od popularne kulture do znanstvenih paradigmi.

 

 

soc.samoposluga1Potaknuti odličnim rezultatima akcije 'Mladi protiv gladi' u listopadu 2010., Franjevački svjetovni red i Primorsko-istarsko područno bratstva Frama, krajem travnja 2011. godine su u Rijeci otvorili prvu trajnu Socijalnu samoposlugu u Hrvatskoj za najsiromašnije građane. Tako na vrata prostora na adresi Brajda 7, na tržnici, već gotovo dvije godine, svakodnevno osim vikenda, kucaju korisnici pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb Rijeka, kako bi jednom mjesečno, u skladu s brojem članova kućanstva, dobili besplatnu hranu, higijenske i kućanske potrepštine, ali i ono što je za neke od njih puno važnije – osmijeh i lijepu riječ volontera, s mogućnošću da se ljudima sa svega 600 kuna mjesečne državne pomoći (a takvih je oko 2.500 na širem riječkom području) pomogne u rješavanju pravnih, zdravstvenih i drugih egzistencijalnih problema, kanalizirajući ih prema pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje mogu pomoći. Uz njih, u Socijalnu samoposlugu dolaze i oni koji koriste druge oblike socijalne pomoći, pa čak i oni bez ikakve pomoći ili pak novi siromasi, što govori koliko je Riječana u velikoj potrebi za onim osnovnim, a to je hrana.