Summer School of Transitional Justice and the Politics of Memory 2015

U ponedjeljak 22.06.2015. godine u 9:00 sati održat će se otvaranje treće međunarodne ljetne škole Summer School of Transitional Justice and the Politics of Memory 2015 nastale u organizaciji Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišta u Groningenu (Groningen, Nizozemska), Montclair State University (Montclair, New Jersey) te Pomona College (Claremont, California).

Otvaranje će se održati u osnovnoj školi Franje Petrića u Gradu Cresu.Tema ljetne škole je aktualni koncept tranzicijske pravde i politika sjećanja na području Mediterana. Organizacija se proširila te ove godine osim Sveučilišta u Groningenu, Pomona College i Sveučilišta u Rijeci, organizacijski odbor broji i članove Montclair State University iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prijavljeni studenti dolaze iz Hrvatske, Albanije, Nizozemske, Francuske, Njemačke, Belgije te nekoliko zemalja Sjedinjenih Američkih Država. Škola će i ove godine trajati jedanaest dana i pritom će studenti imati priliku uživati u gostoprimstvu i ljepotama grada i otoka Cresa.

Također, imamo priliku ugostiti vrsne profesore koji se bave ovim područjem: Vjeran Pavlaković (Filozofski Fakultet u Rijeci), Mohamed Arafa (Alexandria University Faculty of Law, Egypt), Mieczslaw Boduszynski (Pomona College in California, SAD), Arnaud Kurze (Montclair State University), Christopher Lamont (University of Groningen, i Osaka University), Christian Axboe Nielsen (Aarhus University), Iva Vukušić (ICTY, Hag).

Osim toga, gost škole bit će i arhitekt Alen Braun, koji će polaznicima i profesorima predstaviti projekt Palače Moise, velikog projekta Sveučilišta u Rijeci i Grada Cresa, podržanog od Ministarstva kulture, čiji su ciljevi sanacija i revitalizacija ovog kulturnog dobra te decentralizacija edukativnih i znanstvenih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci.

Više o ljetnoj školi možete saznati na: http://www.rug.nl/research/globalisation-studies-groningen/sections/reg/cres-summer-school-2015/