O časopisu

drugostPod okriljem udruge IKS, djeluje studentski časopis za kulturalne studije Drugost, pokrenut 2010 godine. Namijenjen je, kako akademskoj zajednici, tako i široj populaciji jer na znanstveno-teorijski način obrađuje elemente svakodnevnog društveno-kulturnoga života. Prvi broj, koji je izašao u lipnju 2010. donosi radove sa širokog tematskog područja kulturalnih studija. Jedini preduvjeti autora su status studenta/ice i kulturalnostudijski ili kulturalnokritički pristup analize. Radom u uredništvu, pisanjem i objavom radova te interdisciplinarnom suradnjom omogućuje se praktični rad studentima/icama te njihova afirmacija kao mladih znanstveno-teorijskih autora/ica. Takvim oblikom potpore mladim znanstvenicima/ama omogućuje se podizanje kvalitete studija, ali i budućeg akademskog i šireg kulturno-kritičkoga djelovanja.

Časopis kao produkt opširnijeg djelovanja teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Nadamo se da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, ali i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima/icama kao relevantnim kritičarima/kama i analitičarima/kama društva i kulture.

Osim tiskanog izdanja časopisa koje je dostupno u većini knjižnica u Hrvatskoj i susjedstvu, dostupno je i online izdanje u .pdf formatu na stranici: http://drugost.com/drugostizdanja/

Časopis je BESPLATAN i izlazi dvaput godišnje.

Nagrade

Godine 2012. časopis je dobio nagradu Srebrni grudnjak - drugo mjesto u kategoriji dizajna časopisa na natjecanju kreativnog dizajna Magdalena u Mariboru 2012.

Drugost

Inicijativa kulturalnih studija

Filozofski fakultet, Slavka Krautzeka bb, 51000 Rijeka

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.