Poziv na promociju časopisa Drugost u četvrtak 13.6. u 20h

 

Studentski časopis za kritičke kulturalne studije Drugost, namijenjen je, kako akademskoj zajednici, tako i široj populaciji s obzirom da na znanstveno-teorijski način obrađuje elemente svakodnevnog društveno-kulturnoga života. Radom u uredništvu, pisanjem i objavom radova i interdisciplinarnom suradnjom omogućuje se praktični rad studentima/icama te njihova afirmacija kao mladih znanstveno-teorijskih autora/ica. Takvim oblikom potpore mladim znanstvenicima/ama omogućuje se podizanje kvalitete studija, ali i budućeg akademskog i šireg kulturno-kritičkoga djelovanja.

Časopis kao produkt opširnijeg djelovanja teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Postoji nada da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, no i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima/icama kao relevantnim kritičarima/kama i analitičarima/kama društva i kulture. Osim tiskanog izdanja časopisa, biti će dostupno i online izdanje broja u .pdf formatu.
Časopis je kao i zrak – prozračno besplatan.

Četvrto izdanje časopisa sadrži osam radova studentica i studenata različitih područja humanističkih znanosti iz Hrvatske i inozemstva. Pokušaj kreiranja šire međupovezanosti studenata, ne samo raznih područja, već i geografske lokacije, rezultirao je prvim bilingvalnim brojem fokusiranim na kulturu sjećanja. Osim radova, u ovom izdanju „Drugosti“ možete pročitati i intervju s profesoricom Katiom Pizzi, voditeljicom Centra za studije kulture sjećanja, na londonskom Sveučilištu, koja se osvrće na život u Londonu, Trstu i boravak u Rijeci.

Prva promocija časopisa održana je u zgradi fakulteta, druga u garaži Kampusa. Treća se promocija uz velikih broj okupljenih pomaknula u opuštenu atmosferu, gotovo u centar grada, a četvrta... Dođite, pa vidite.

Pozivamo vas na druženje u Lujzi (Rijeka) u četvrtak 13.6. s početkom u 20 sati te se iskreno nadamo vašem dolasku.